Te koop: Provincialeweg 2, 5157 ND Doeveren

Beschrijving

Geitenmelkbedrijf “De Vlierd Akker” met luxe woning en vergunning voor 700 stuks melkgeiten en 250 stuks opfokgeiten. In totaal is er 5.35.00 ha grond in eigendom. De woning met garage en de daaraan verbonden schuur zijn gebouwd in 1977. Omstreeks 1993 zijn de geitenstallen gebouwd. In 2008 is de melkstal met de 80 stands carrousel gerealiseerd.

Doeveren ligt in de noordelijk deel van Noord-Brabant en behoort tot de gemeente Heusden. De steden Den Bosch, Waalwijk, Tilburg en Breda liggen op korte afstand. In de directe omgeving zijn een aantal agrarische bedrijven gesitueerd, de kern Doeveren ligt op circa 1 kilometer afstand. Er is sprake van een open landschap.

De publiekrechtelijke bestemming is: Agrarisch met functieaanduiding specifieke vorm van agrarische veehouderij. Het bestemmingsplan Heusden Buitengebied, 4de herziening is vastgesteld d.d. 18-12-2018. Het bouwblok is rechthoekig en circa 13.450 m² groot.

Opstallen:

Woning:
Het bedrijf beschikt over een bedrijfswoning (renovatiejaar 2018) van circa 710 m³ met een woonoppervlak van 167 m². Deze woning is traditioneel gebouwd in spouw met halfsteens binnen- en buitenspouwblad, betonnen begane grond-, en verdiepingsvloer. De kozijnen zijn in hout uitgevoerd. Het zadeldak is gedekt met keramische pannen, het zadeldak van de garage is gedekt met bitumineuze dakbedekking. De woning is luxe afgewerkt en voorzien van een keuken met inbouwapparatuur, natuurstenen werkblad en diverse kastruimte. De badkamer is voorzien van ligbad, dubbele wastafel met meubel, wandcloset en inloopdouche. Centrale verwarming door middel van een olie gestookte Cv-ketel en de begane grondvloer is grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Landbouwschuur:
De landbouwschuur is gekoppeld aan de woning; deze schuur is traditioneel gebouwd deels in spouw met halfsteens binnen- en buitenspouwblad, de vloer is van beton, stalenspanten dragen de gordingen met daarop het dak van ABC golfplaten. De afmetingen van de schuur zijn 30,00m x 23,00m, de hoogte is 6,45 m. Deze ruimte is ingericht voor de opfok van geiten en als werktuigenberging.

Geitenstal:
De geitenstal bevat 2 voergangen met aan weerszijden van de voergang een pot. De gevels zijn van hout en de vloer van beton, de pot is circa 60 cm diep. Constructie: Stalen spanten met houten gordingen gedekt met overwegend asbestvrije golfplaten. Er is ruimte voor circa 589 geiten, verdeeld over 4 potten. Afmetingen stal, circa 61,00m x 22,80m. Hoogte circa 3,60m. Natuurlijke ventilatie via zijwand en open nok. De zijwanden zijn voorzien van windgaas.

Melkstal:
Vanuit de wachtruimte komen de geiten in de melkstal, deze is gerealiseerd in 2008. De 80 stands carrousel is van het merk De Laval, in het tanklokaal bevindt zich een warmte terugwin installatie, een vacuümsysteem en 2 tanks van 5000 liter. Er zijn drie elektrische warmwaterboilers voor het spoelwater.

Opsomming:
• Carrousel 80 stands
• Melktank 2 x 5000 liter
• Warmte terugwin installatie
• Vacuümsysteem
• 3 elektrische boilers (eigendom)
• Aansluiting noodstroom voorziening

Werktuigenberging:
Werktuigenberging, tevens stro opslag, afmetingen 40,00m x 12,00m, betonvloer, zij- en achtergevel damwand, stalen spanten met houten gordingen en dak gedekt met golfplaten.

Silo’s:
Een mestsilo voor vaste mest 44,00m x 12,00m.
Twee sleufsilo’s geasfalteerd, keerwanden 2,00 m hoog, afmetingen per stuk 44,00m x 8,00m.

Erfverharding:
Circa 1950 m² beton, tevens in gebruik als kuilplaat en 750 m² klinkers erf voorzijde.

Overig:
• Poort (linker voorzijde, hand bediend)
• Camerabeveiliging.
• Grondsoort: Rivierklei, op de bodemkaart gekwalificeerd als lichte zavel overlopend in zware zavel/klei.
• Milieuwet vergunning: Afgegeven door de gemeente Heusden, d.d. 20-09-2002.

Geïnteresseerd?
Voor een geheel vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met Pullen Makelaardij (Arjan Pullen) telefoonnummer 0183-448280 of email info@pullen-makelaardij.nl

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt wanneer over de hoofdzaken (prijs, object), maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er meteen een koop en bijbehorende koopovereenkomst tot stand gekomen is.

Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan uitgegaan worden, dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen enz.) kunnen door mondelinge overdracht zijn verkregen. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Indien een koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen worden niet geaccepteerd, tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt.

De in deze brochure vermelde gegevens zijn zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Worden er echter toch onjuistheden geconstateerd, dan kunnen daaraan geen rechten of aanspraken worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP3000335
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 22 juni 2021
Bouw
Type object ALV overig, geiten
Grondsoort Klei
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1977
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 5 ha 43 a 45 ca
Locatie
Ligging Open ligging
Platteland
Kadastrale gegevens
Heusden F 1288 Heusden F 1288
Perceeloppervlakte 1.010 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
Heusden F 1205 Heusden F 1205
Perceeloppervlakte 22.205 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
Heusden F 1289 Heusden F 1289
Perceeloppervlakte 8.980 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
Heusden F 1206 Heusden F 1206
Perceeloppervlakte 22.150 m²
Eigendomsituatie Eigen grond
Bedrijfswoning
Situatie Vrijstaand
Type object Vrijstaande woning
Inhoud 710 m³
Perceeloppervlakte 1.010 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 167 m²
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Neem contact met mij op
Sluiten

Recent bekeken